Torsdag 25:e februari

Imorse blev mina fula sockor klara =) dom blev så fula så dom blev snygga hehe.
Jaja, mina första sockor jag gjort alldeles själv utan mönster så jag ska väl vara glad att dom ser ut som sockor ;)
Efter det gick jag upp och började på Viljas fleecetäcke, vilket för övrigt snart är klart, bara resårsnörena som ska dit "inlindade" i fleece så dom inte skaver på Viljas "lår". Blev faktiskt väldigt nöjd när jag såg hur enkelt och snyggt det blev =D bild kommer så fort det är helt klart!

Sen fick jag sms från Jenna, vi tog en promenad ner på samhället, skönt och trevligt =D
Fick även inhandlat en del som jag inte orkat gått ner och handlat själv, så jävla tråkigt och gå själv..
Vi gick även in på Hallstahem så jag passade på att lämna in lite klagomål på sånt som är trasigt, då slapp jag ringa till bovärden, får se när dom fixar det.. Eller det får jag väl inte se om dom fixar det imorgon.. Förklaring kommer längre ner..
Sen när jag och Jenna kom hem igen så fortsatte jag med täcket..
Kl 16.00 ringde pappa och frågade om vi skulle hämta min bil som stod i dingtuna sen i måndags (eftersom den för ovanlighetens skull inte ville fungera) så han kom och hämtade upp mig så vi åkte till dingtuna och pappa fick igång bilen på första försöket, som vanligt.
Efter pappa tog en provtur med bilen så hoppade han ur bilen och sen när han skulle hoppa in igen så såg han även att det ryckte ur bilen som det gjorde när jag åkte till västerås med den så då fick jag köra den till verkstaden så Christer och dom får kika på den igen, eftersom deras förra försök inte fungerade..
Älskling åkte efter mig i V70:n sen åkte vi och hämtade upp Putte sen bar det ner till ICA för att handla till helgen, kom dock på att vi har typ allting hemma så det blev inte så mycket handlat :P
Sen åkte vi förbi pappa igen så jag kunde hämta mina papper på bilen som ska betalas och så ska den besiktigas, sen hem för att göra pannkakor men då såg jag att vi inte hade tillräckligt med mjölk så jag knallade ner till saras för att handla mer, som tur var så fanns det bara en grön mjölk kvar (den tog jag) sen knalla hem och göra pannkakor till älskling som var vrålhungrig. Kom då på att jag fick både pannkakslagg och plättlägg av Johan när jag flyttade hit så då kom det till användning för första gången på typ ett halvår :P
När pannkakorna var klara så satte vi oss och titta på "The Ugly Truth" och åt samtidigt, älskling somnade på soffan medan jag kikade klart sen när det var slut så hade jag sån tur att CSI Miami började precis så jag kikade på det och nu sitter jag och kikar på Fringe, bara mysko program men men..

Imorgon bitti bär det av till riddarhyttan till Puttes stuga för att spendera helgen där med snöskoter, bastu m.m. Fick även förslag att åka till Barva och kolla på hundutställning då min "nya" uppfödare ska ställa ut där men det är på lördag så det kommer jag tyvärr inte kunna men hoppas det blir fler gånger och att dom kommer till Västerås på utställning..
Antingen så kommer vi hem på lördag eller söndag hoppas jag..
För på måndag förmiddag ska jag sy till Coopers sele sen åker jag och Bella på en av våra kända road trips igen, denna gång åker vi till Edsbro =D förhoppningsvis har jag med mig Diva hem =D=D=D

Nehe, kolla klart på Fringe sen blir det in i duschen sen sängen, har inte packat ett skit inför helgen så det lär jag ju göra imorgon bitti, visserligen så är det inte så mycket som ska med men iaf..
Vi åker vid kl 9 imorgon bitti =D

Syns & Hörs efter helgen!

Onsdag

Igår fick jag ett trevligt samtal angående jobb, då skulle jag kika på en video och så skulle hon återkomma idag angående om vi tycker att jag passar för jobbet..

Idag har jag inte gjort mycket, låg länge kvar i sängen sen klev jag upp och fortsatte att ta bort klisterfilten i 2 av skåpen så nu är det ca 3 skåp kvar, det var fler skåp än jag räknat.. haha hittade den fula klisterfilten på stället som jag inte ens tänkt på.. sen är det andra skåp som har annat mönster på klisterfilten men dom åker också bort.. så sammanlagt var det 10 skåp och 5 lådor men nu är det som sagt bara 3 skåp kvar =) nästa projekt angående köket är att slipa till hyllorna sen måla dom vita.
Sen har jag inte gjort så mycket mer än att sticka på mina sockor och sytt ihop delarna, eftersom jag inte har haft något mönster så har jag gjort sockorna i olika delar.. Måste erkänna att sockorna är så fula att dom blir snygga =) haha fy fan vad älskling, pappa och jag skrattade när den ena blev klar..
Vid 5 gick jag ner till tvättstugan och drog igång dom enda 2 maskinerna jag hade att tvätta.. Sen kom pappa förbi med symaskinen (ska börja sy Viljas fleecetäcke imorgon tänkte jag).
Sen vid 7 ringde hon (angående jobbet) igen och vi kom fram till att jag passar för jobbet så jag fick det =D=D börjar jobba nästa månad..

Nu har jag varit riktigt "tråkig", jag har kommit på ett annat namn på min bebis.. Hon ska heta Diva och jag ska hämta henne på måndag, allt bestämt med uppfödaren m.m. =D
Önskar bara att jag skulle slippa tjafsa om mina pengar men det är som det är..

Nee nu ska jag mysa med älskling och glo tv!
Syns & Hörs

23:e februari (tisdag)

Jag vaknade vid kvart i 6 att älskling kom upp (jag hade somnat i soffan i natt) så när han åkte till jobbet så gick jag och la mig i sängen men kunde inte sova (av någon konstig anledning, sov bara 5 timmar i natt) så jag hämtade min "stickkorg" och började sticka på mina sockor som jag börjat på för  över ett år sen. Där låg jag och stickade till typ 10-11 imorse, lyssnade på radio och fick lära mig vad en ultralöpare var för någe..
Jag har även gjort rent ena skåpet med klisterfilten sen hoppade jag in i duschen och tog en lååång dusch, riktigt skönt.
Sen kom Linda och Cooper vid halv 2 och vi har bara suttit och snackat massa skit.
Klippte även rent Coopers öra från päls eftersom hans öra vägrar bli bra efter förra sommarens infektion.
Klippte även rent i hans tassar så nu blev han fin på tassarna och slipper förhoppningsvis snö mellan trampdynorna ;)
Fick även känna på hennes mage ;) bebisen sparkade så hennes mage "flög upp" så när jag la handen på hennes mage igen och skulle känna så vägrade bebisen sparka, så fort jag tog bort handen så sparkade den..
Sen började jag laga mat för älskling var hungrig och på väg hem.
Det blev pytt i panna med stekt ägg, rå lök och rödbetor. mums!
Sen knallade Linda hem efter jag och älskling ätit mat..
Så då passade jag på att sätta mig här en stund samtidigt som jag kikade på Navy CIS!

Nu blir det att mysa lite med älskling <3

På söndag är det bestämt att .......... =P

Fortsätt kommentera namn ;)

Syns & Hörs

Måndag kväll

Efter förra inlägget så har jag plockat tvätten och städat, älskling hjälpte mig med att moppa golven eftersom den här dagen inte gått så jävla bra, antingen har jag tappat något på golvet eller så gick saker sönder så han tänkte att det var lika bra att han moppade golven så jag inte skulle spilla ut skurvattnet på trägolvet ;)
Sen åkte vi ut till älsklings syster, satt och snackade skit, åt sockerkaka och älskling busade med sina systerbarn så han var helt slut. Trevligt trevligt!
Sen åkte vi ut till dingtuna eftersom älskling behöver en bil tills imorgon när han ska jobba. Vi gick in en sväng sen när jag skulle starta min bil och åka hem så gick den ju självklart inte igång, fan vad less man blir men är väl så när man har "otursdag"!
Så vi sket i den och lät den stå kvar där ute medan vi tog v70:n till ICA och handlade lite, sen åkte vi hem och lagade mat.. sen kikade vi på någon krigsfilm och nu sitter jag här och kollar på CSI! Me like a lot!

Ser även att jag fått 2 kommentarer på hundnamn! Fortsätt kommentera!
Inte lätt för mig att välja själv så därför vill jag ha er hjälp ;)

Får se om jag hämtar bebis imorgon, på onsdag på dagen eller på söndag, beror lite på svar jag får från Putte m.m.
Behöver ju även någon som skjutsar mig eftersom man ska ha valpen i knäet på vägen hem..

Kommer nytt inlägg imorgon!

Syns & Hörs
P.S. glöm inte att kommentera förra inlägget D.S.


Måndag idag då! (Fundering)

Idag har jag diskat, sen satt jag och lekte lite här på min blogg, som ni kanske ser?
Har gjort om en del! Tycker det blev jävligt bra, bättre än den tråkiga modellen jag hade förut, den här blev personligare..
Fan, hade ju sån här kurs på gymnasiet men kommer fan inte ihåg mycket av det, fast en del kom jag ihåg när jag väl satte igång.. Rätt kul sånt här =D iaf när man väl kommit in i det..

Nee om man skulle dra fram snabeldraken då kanske, hundhår överallt efter när Ozzy och Vilja var här..
Skulle behöva ut en sväng men fan inge sugen på det eftersom det är -20! Shiiit! Det var -25,1 imorse vid kl 8! Skulle även behöva plocka undan tvätten sen gårdagens tvättstuga men orkar fan inte, men måste ju föra det för att kunna dammsuga så det är väl bara att sätta fart, först ska jag ut en sväng tror jag..

Nu har jag en fundering:
Om ni har lust att hjälpa mig välja namn till min bebis som kommer hem någon gång den här veckan?
(Blir även ett test på hur många som egentligen läser min blogg)

Jag har några förslag som ni kan välja mellan.
1. Sera
2. Hera
3. Nitra
4. Nelly
5. Troja
6. Fame
7. Nemi
8. Lycka

Vilket tycker ni passar bäst på en cocker spaniel tjej?

Säg även vad ni tycker om min nya blogg?

Syns & Hörs


Lördag =D

Jag gjorde klart hyllan som jag började på igår och den under, nu är det en hylla kvar i det skåpet, 4 skåp till och några lådor men klisterfilten ska bort så enkelt är det bara..
Sen fick jag springa ner och hämta Ozzy som skulle vara hos oss några timmar idag, när jag kom ner frågade Jenny om vi ville ha Vilja också, skulle vara synd om henne om hon skulle sitta i bilen under hela innebandymatchen när det är -13grader ute.
Så vi hade henne också =) mysig hund faktiskt, min nya hundbädd blev hennes favorit =) kul att se att någon mer än älskling tycker om den!

dagen har i princip varit ganska seg men vi var till pappa och bastade, upp till lustigkulla och käka maaat!
Jag blev kallad bitterfitta och oggy hela dagen men hade ju inte ätit på 2 dagar så det var inte så konstigt!
Vägde mig hos pappa idag, har gått ner 1,5kg sen förra fredagen, nu väger jag 50kg prick.. Skitsamma!

Sen kom Dennis, Kollmann och Kollmanns tjej förbi, då ballade det ur (åt det positiva)..
Dennis skulle sätta på den nya låten med nomy (cocaine, you know) fast Dennis fattade inte att det var den, så efter typ 10sekunder sa han: men den här är ju inte ny! Fy fan vad vi skrattade..
Under tiden hade Kollmann påbörjat sin catwalk vilket gjorde att vi satt och skrattade som tokar här uppe.
Har inte haft så kul på länge =D
Kollmanns reaktion idag, på när jag visade att jag börjat ta bort klisterfilten, var: "hur fan orkar du?" men jag spyr så fort jag tittar på den så den ska bort! mycket lättare när mycket av allt skit som stod i hyllorna är nerpackade i kartonger, det blir så mycket lättare att flytta allt nu utan att behöva plocka ur så fruktansvärt mycket saker.

Vill ha hem min bebis nu!!

Nästa helg blir nog i Puttes stuga, ska bli trevligt om det nu blir av, vi får se..
Beror ju även på om min bebis har kommit då eller inte, vill ha hem min bebis NU!!
Visserligen hänger det på mig att hämta hem min bebis men det är ju inte så lätt när älskling planerar saker framöver hela tiden!
Men förhoppningsvis kan jag hämta min bebis i helgen!! När snöovädret dragit vidare m.m.

Nu sitter jag och väntar på att älskling ska komma hem! Vet inte riktigt vart han håller hus men han drog ut med resterande gänget som var här uppe men jag orkade bara inte så jag städade undan på vardagsrumsbordet och satte mig här i lugn och ro istället!

Imorgon kanske Kollmann kommer och hämtar sina saker från vinden sen har jag och älskling kommit överens om att städa lite här hemma och på kvällen har vi tvättstugan, igen I know, men älskling tänkte tvätta hans jobbarkläder så.. Även skönt att tvätta när man inte har så mycket kläder att tvätta, typ 2 maskiner, en 40 och en 30, visserligen så blir det en hundfilt som ska tvättas och en handduk + hans jobbarkläder men men.. då är det ju tvättat och klart sen..

Att jag jämt lyckas få ihop så långa inlägg men men.. Hoppas ni står ut ;)
Nu kommer jag faktiskt inte på nå mer att skriva mer än:
Jag vill ha hem min bebis NU!!

Syns & hörs

God morgon!

Igår när jag var på väg till Dingtuna för att hämta älskling så fick jag ett givande samtal som slutade med att jag blev väldigt glad och exalterad =D kan tyvärr inte säga vad det gäller än..
Det får ni veta nästa vecka =D

Igår kväll så åkte vi ut till Elin, trevligt trevligt måste jag säga.. Vi pratade hund men har ännu inte sagt något om mitt samtal till någon förutom pappa =D kommer bli en rolig överraskning för alla..
När jag och älskling skulle åka hem upptäckte han att någon har tagit hans ena sko så han fick åka hem med hans ena sko och en likadan fast det var inte hans. Hans skor är väldigt gamla och skitiga medan den andra skon är typ ny. Haha fy fan vad jag skrattade åt honom när han klagade hela vägen hem att den skon som inte är hans var obekväm och jättestor.
Kom väl hem runt halv 2, duschade och la oss i sängen, tror jag somnade runt 2 och imorse kl 8 vaknade jag av att jag frös, inte så konstigt då älskling låg på halva täcket och hade resten på sig. Så jag försökte smyga in mig under täcket men gick inte så bra, älskling vaknade till lite och gav mig mer täcke =D men kunde ändå inte somna om så jag låg och värmde mig i ca en timme sen klev jag upp och tänkte jag skulle fortsätta med hyllan jag höll på med igår, är faktiskt bara 1/4 kvar på den hyllan nu, fast jag är väldigt öm i alla fingertoppar, varför vet jag dock inte, tummen vet jag för den råkade jag köra rakt in i hyllan när klickskrapan lossnade, fan vad ont det gjorde men men.. Sånt får man ta antar jag ;)
Tänkte jag skulle fortsätta med det när jag klev upp, tänkte även lyssna på min mp3 medan jag håller på men det är slut på batteri på så jag satte in den i datorn för att laddas och blev sittandes här =P hehe så kan det gå.
Om ca en halvtimme kommer Ozzy hit så jag och älskling ska väl ta en promenad med honom, vi ska ha honom till ca kl 13.. Hans ägare ska på innebandymatch med sonen så då tänkte dom att istället för att han ska få sitta hemma själv så kan han få vara här och få massvis med uppmärksamhet och lite motion ;)

Nehe, nu hoppas jag mp3:n har fått tillräckligt mycket batteri för att kunna göra mig sällskap när jag skrapar bort klisterfilten på hyllan.

Får väl se om jag skriver senare vilket jag antar att jag kommer göra ;)
Hörs och syns!

Ännu ett inlägg idag då =D

Idag kom mina grejer från Liten tass så jävla nice! Blev glad när jag såg det ramla ner nedanför dörren =D
Så nu ska jag samla ork och kraft till att börja sy täcke =D blir ett till Vilja först!
Tog mig orken att packa ner freddes grejer idag också, jävlar vad mycket plats jag har nu helt plötsligt så det blev en del ommöblering i alla skåp och lådor..
Har även börjat ta bort klisterfilten som finns på mina hyllor i skåpen, gick dock väldigt segt.. Typ gjort en halv hylla på 1h.

Handlat, lämnat in papper till soc = check!

Nu ska jag ner till bolaget en sväng åt älskling sen ska jag åka och hämta honom så någonting säger mig att jag bör sätta fart.. Hehe

Blev så jävla irriterad idag när jag fick reda på att jag inte skulle få mina pengar!! :@ *morr*
Ville ju hämta mitt nytillskott imorgon men har jag tur så kanske det blir av iaf =D

Nehe, åka till bolaget nu då!

Kvällen tillbringas hemma hos Nisse, vi ska glo hockey eller fotboll, kommer inte ihåg vad älskling sa =)

"Jag vet vem jag är när jag är hos dig!"
Syns & Hörs

Jaha, fredag idag då!

Älskling var tvungen att åka och jobba, någon har ju tydligen bestämt att det ska snöa..
Visserligen är snön 2 dagar försenad men iaf, är ju van att ha honom här hemma nu så det blir så tomt på en gång när han inte är här hemma. Får se när jag får se älskling sen då, blir väl ikväll om jag har tur
..
Kanske skulle försöka orka städa här hemma, men vart finns orken?
Satt och lyssnade/kollade på Fredrik Steens filmer på youtube, så jävla bra tycker jag =D men det låter dock som att Fredrik läspar, något visst ljud på "s" har han iaf, men kan inte riktigt sätta tungan på vad..
Jaja, han är lika bra ändå tycker jag ;)

Jaha, får se om man får pengar från Mia idag då, hoppas det, orkar inte med mer tjafs.. Så trött på att alltid behöva tjata på folk för att få saker som man ska ha eller få bort andras saker.

"Att vara snäll är ingen merit, det är en belastning"
Man blir bara utnyttjad för att man är för snäll, kanske ska sluta med det nu?!

Har iaf gjort ena dagsgöran idag iaf, det var att diska så man slipper diska värsta berget men skulle behöva städa, plocka ner grejer, ner till soc men får välla se vart orken leder en, måste iaf ner till soc idag så jag får nå pengar till mina räkningar.

Nee, får se om jag skriver senare!

See you later alligator!

18e februari (ännu ett långt inlägg men mycket beror på bilderna)

Här kommer bilder på mina fina hundsaker jag köpte i tisdags när jag var in till stan..

Det här är min fina hundbädd som jag köpte till halva priset på Hundman som nu bytt till Arken Zoo och därmed inte får ha kvar såna här saker.
Jag har trånat efter den här hur länge som helst men typ aldrig haft pengar till att köpa den men passade på nu eftersom det var halva priset på den och den skulle utgå och vet inte någon annan butik som säljer det.
Just nu använder älskling den som sittdyna när han sitter framför datorn och spelar. Den var skönare att sitta på än våra soffkuddar =D

Ordinarie Pris: 319kr
Jag köpte den för 159,50kr =D

Hundbädden som jag länge trånat efter och fick köpa till halva priset =D
























Här kommer mitt fina halsband som jag såg på rustas hemsida och bara var tvungen att åka in och köpa när jag ändå skulle in till stan =)
På rustas hemsida heter det "tatoo" men när lappen på det står det "ad arley" och jag sa till Jonas när jag hittade det på hemsidan att  det ser ut som Ed Harley stuk på det. Ed Harley kör ju faktiskt med Love kills på mycket av sina grejer
Det blå köpte jag eftersom det andra, som ser grått ut, såg ut som det var skitigt i verkligheten + att texten på det blåa var mycket "coolare", på det grå står det bara: "Love kills" medan det står "only God can judge me" på det blå.
Kommer förhoppningsvis passa på nytillskottet, I hope so! Tycker det är jättebra med knäppe så man slipper dra det över huvudet hela tiden. Har ju ett annat litet halsband som man är tvungen att spänna åt eller upp så fort man ska ut eller in med hunden, lite halvdrygt. Vet att det kanske hör till latheten men då tycker jag det är mycket bättre med knäppe om hunden mot förmodan skulle fastna någonstans, lättare att knäppa upp spännet än att spänna upp det för att sedan försöka dra det över huvudet på hunden.
Kanske bara jag som tycker det men det är ju faktiskt till min hund så..
Justerbar längd: 24-37cm
Bredd: 1cm
Pris: 49kr

Det blåa halsbandet har jag köpt mig.  Det står
















Här kommer kopplet som är likadant som halsbandet =D

Längd: 150cm
Bredd: 2cm
så visserligen så ser det lite konstigt ut eftersom det inte är lika tjockt men vem bryr sig? Inte jag!
Me love it! Längtar bara tills jag får använda det.

Pris: 69kr













Jag köpte även en fleecepält (på rusta för 29.90kr) som jag ska sy om till hundtäcke, det är typ beiget.
Sen svart kantband på (furulunds för 9kr/meter) och en burk knappnålar för 31kr


Om dagen:
Idag har jag inte gjort så mycket, haft svårt att sova, 4e natten i rad. Vaknade vid 4.55 första gången av att jag var kissnödig så jag gick på toa men när jag skulle somna om så gick ju inte det, som vanligt, så jag la mig och läste min andra hundbok inom loppet på 1 vecka. Jag kan läsa miljontals böcker så länge det handlar om hundar.
Beställde för övrigt 3 nya böcker idag:
Trimma & Klipp (den handlar om hur man trimmar och klipper hundar) Pris: 65kr
Sy till hunden (tror jag att den heter, namnet förklarar sig självt, en bok om hur man syr till hundar, kan vara bra att ha när jag ska sy täcket) Pris: 52kr
Hundens Språk: förstå din hund (den handlar om hur man läser av sin hund m.m.) Pris: 69kr

Hoppas att dom kommer vara bra och komma till nytta ;) Alla var på rea =D trimma och klipp kostar typ 170kr vanligtvis, dom andra vet jag dock inte vad dom kostar..

Nå, återgå till dagens upplopp..
Till slut lyckades jag äntligen somna om och vaknade upp vid 8.30 men kom inte på något bra att göra så jag fortsatte att läsa min bok "Skaffa hund" som är köpt för typ 2 år sen för övrigt. Har läst ut den en gång men men.. Sen gick jag upp och duschade, då vaknade älskling till så då fick man iaf lite sällskap.. Sen plockade jag iordning tvätten från gårdagens tvättstuga sen diskade jag sen satte jag mig bredvid älskling och hjälpte honom att skriva ut papper till bevakningstjänst som jag sedan hjälpte honom att fylla i, massa konstigheter som skulle fyllas i.. Sen blev jag sittandes vid datorn och här har jag typ suttit hela dagen.. Igge var förbi en sväng men såg knappt skymten av honom.. så så mycket mer har inte hänt mer än att jag suttit och läst/kollat på Fredrik Steens blogg på djurmagazinets hemsida. Har även skrattat lite gott åt hans filmklipp: speciellt det när polisen kommer hem till honom med sin narkotikatränade hund och Fredrik ska gömma hasch i sin villa.. Kika själva för ni se/höra. Tycker en del "kommentarer" var bra roliga.. Är helt frälst i Fredriks sätt att arbeta med hundar. Kommer nog ha mycket kunskap av det när jag får hem mitt nytillskott :P

Hoppas mina grejer från Liten Tass kommer snart ;) måste förvarna pappa om att han kommer bli av med sin symaskin för ett tag framöver =P men tror knappast han eller Millan sitter om kvällarna och syr så det är nog inga problem..
Pratade även med Kollmann idag och vi kom överens om att han skulle hämta sina saker på söndagkväll så förhoppningsvis så har man väl lite mer plats att lassa in freddes alla grejer på snart :P tänkte för övrigt börja packa ner dom idag men orkade inte gå upp på vinden och hämta kartonger.. Snart åker alla hans grejer på tippen om han inte kommer och hämtar dom förstås.. Så jävla trött på att behöva tjata på honom att han ska hämta dom och när man väl gör det så får man till svar "varför har du så jävla bråttom för?" What the fuck?! Han har haft 2½ månad på sig att hämta dom men inte en tillstymmelse till att vilja hämta dom.. Så nu kommer jag börja plocka ner dom i kartonger och ställa dom på vinden, om det blir i mitt förråd eller ett tomt där uppe har jag inte bestämt mig för ännu, beror ju lite på hur mycket plats det tar m.m.

Jag och älskling sitter just nu och kollar på en ganska rolig krigsfilm, missförstå mig rätt, det är en krigsfilm med massa komedi i, eller det var iaf i början, har inte varit så inne i filmen nu när jag började skriva här..

Nee, fortsätta kolla på filmen kanske, imorgon ska jag till soc och lämna in papper och försöka hitta orken att börja plocka ner freddes grejer..

Syns & hörs!


Tisdagen den 16:e (långt inlägg jag vet)

Dagen började bra..
Diskade och duschade utan någon som helst ork egentligen, hade möte hos min jobbcoach kl 2 så jag åkte in tidigare för att hinna gå in på rusta och köpa ett jättefint halsband + koppel som jag sett på deras hemsida..
Bilen gick lite knackigt när jag startade den men gick bra när jag kom ut på brånstaleden.. sen när jag var mellan hallsta och västerås så började det "ryka" i bilen men det såg mest ut som dammrök eller hur man ska säga, luktade gammalt.. Kom fram till rusta, gick in och köpte kopplet + halsbandet och sen en fleecefilt som jag ska sy om till hundtäcke, kan bli ett till Vilja också..
Ska bara samla orken och lusten, sen är det lite svårt att sy ett täcke när man inte vet hur hunden kommer se ut när den blir stor.
Sen kvart över 1 när jag gick ut till bilen igen och skulle åka till självaste stan så gick bilfan inte igång fast jag hämtade den från verkstaden igår (lämnade in den för att dom skulle åtgärda just det problemmet) så trodde faktiskt det skulle funka i mer än en dag men tydligen inte.
Lagom irriterad så ringde jag till pappa och frågade vad jag skulle göra, fick några tips men dom funkade inte..
Vi la på och jag ringde älskling för att beskylla mig lite sen ringde pappa upp igen och sa att min faster Marita var på väg för att hämta mig och skjutsa mig till jobbcoachen.
Kom dit typ 5 i 2, knallade till porten och ringde på porttelefonen men först slog jag fel kod sen när jag väl slog rätt så var det någon som lyfte upp telefonen och la på, det hände 2 gånger sen tredje gången så var det ingen som svarade och jag blev mer och mer stressad, hatar att komma försent.. men som tur var så kom en kille och skulle gå ut så då kunde jag smita in efter skickat ett sms till min jobbcoach att jag inte kom in.. sen var det bara att ta hissen till 15:e våningen och gå in och sätta mig i "väntrummet" och vänta på att jobbcoachen skulle hämta mig, sen spenderade jag ca 1 h hos henne, en väldigt rolig och intressant timme måste jag säga..
Hon tycker förövrigt att jag ska köra på min idé att utbilda mig till hundfrisör och starta eget så vi skulle snacka mer om det på våra kommande möten.. Kul när man kan få positiva feedbacks ibland.
Sen när jag kom ut så ringde jag pappa och kom överens om att han skulle hämta mig för att åka till rusta för att få igång min bil.. Men det tog ett tag innan han skulle komma in så jag gick in på bokakademin för att kika om dom fått in nå roliga hundböcker men icke.. Sen gick jag vidare till furulunds för att kika på kantband m.m. som jag ska ha till täcket/täcken som jag i framtiden ska sy.. Kom ut med kantband och knappnålar.. Fästen, kardborrband, nylonband och d-ringar beställde jag igår från "liten tass" och hoppas att dom kommer snart ;)
Sen när pappa och jag fått igång min bil tog han den och åkte raka vägen hem medan jag skulle till hööks och kika en sväng, på vägen dit såg jag att hundman bytit till arken zoo så tänkte att dom kanske hade nå bra erbjudanden och jag hade så rätt så, min hunddyna som jag trånat efter länge hade dom halva priset på =D så nu ligger det en sån här hemma och väntar på att användas ;) älskling bara skratta och kollade konstigt på mig när jag kom hem med alla hundsaker (fast jag inte har någon hund ännu).
När jag kom hem så har jag inte gjort så mycket, ätit och kollat på "little nicky" med älskling, sen vid 7 ville han kolla på cops, efter det slog jag på G-force då drog sig älskling som en magnet till sin dator och satte sig och spela.. Men även han skrattade till några gånger på roliga kommentarer..

Hoppas jag får pengar på fredag, då kanske jag har en liten sötnos hemma i helgen =D hoppas, hoppas!
Visserligen så är älskling lite emot det men känns så tomt att inte ha någon liten vovve här hemma som går mig hack i hälarna vart jag än går, kommer inte ut på samma vis heller, så har väl snart lyckats äta i mig massa sötsaker så jag lyckas gå upp mina kilon som jag stolt promenerat bort..
Visst, en valp får inte gå så långt i början men man kommer ut mer än vad jag gör nu iaf..
Antar att älskling inte kommer bli så hypernöjd när sötnosen kommer hem, eftersom det innebär spring i natten men sånt får han tåla, han vet ju hur det är att ha valp så.. Får jag veta att jag får pengar på fredag så lär jag skriva lappar till mina grannar om den nya familjemedlemmen och att det kommer bli spring i trappen på natten. Då är dom iaf förberedda, mer än så kan man ju inte göra..

Vill ju ha en vovve som jag kan spendera dagarna med när älskling är och jobbar.. ska ju tydligen enligt väderleksrapporten komma runt 3m snö på ca en vecka (låter otroligt jag vet) så han kommer ha fullt upp!
Hans sommararbete drar ju också snart igång så då blir man ju ännu mer ensam så då har jag ju all tid i världen att pyssla om den nye ;)

Jag är taggad som fan inför den nye, vet att jag ska ha en valp men vet tyvärr bara inte när jag får hämta henne.. Beroende på när jag får pengarna..

Nehe, om man skulle göra sig iordning och lägga sig bredvid älskling och glo film i sängen ;)

Borta bra men hemma är BÄST!!!

Igår åkte vi till Kungsgården (tror jag att det heter) för att lyssna på Black Knights, jag fick en ros av älskling för han hade dåligt samvete för att han glömt bort alla hjärtans dag.
Trevligt ända tills älskling fick ont i sina njurar.
Han fick så ont så han ville till sjukhuset, vilket inte händer så ofta.
Så jag försökte ringa efter ambulans eftersom det inte var någon i vårat gäng visste var närmaste sjukhus låg.
Men hon som svarade på 112 frågade vad hans problem var och var så jävla otrevlig så jag gav telefonen till en av dom som åkte med oss (kommer inte ihåg vad hon heter) så hon fixade så att ambulansen till sist kom..
Vi åkte in till Gävles akutmottagning där dom tog blod- och urinprov på älskling.
Han fick morfin i ambulansen på vägen till sjukhuset men det hjälpte inte ett dugg sa han. Sen när vi fick ett eget rum på sjukhuset så fick han voltaren insprutat i rumpan.
Sen fick han ligga och vänta på provsvaren och att det förhoppningsvis skulle gå över.
Han ville hela tiden pilla bort kanylen han hade i armvecket men jag sa åt honom att låta bli.
Vid 5 imorse fick vi veta att han inte hade njursten iaf och att vi kunde åka hem men vi visste dock inte hur vi skulle komma hem eftersom dom vi åkte dit med + Tobbe m.fl. var på väg hem..
Vi pratade med en sjuksköterska som tog reda på tåg- och busstider medan vi satt i väntrummet och jag köpte dricka till oss eftersom vi inte druckit sen typ kl 22 på kvällen.
Då kom sjuksköterskan och sa att det skulle gå en buss från Gävles centralstation kl 6.30 och ett tåg kl 7.15.
Så vi tog en taxi till centralstationen i hopp om att äntligen få komma hem.
Men när vi stod och kollade på busstidtabellerna så skulle det inte gå någon buss förrän halv 10 så jag ringde pappa och frågade om David var hos Lena, i hopp om att få åka dit och sova eftersom det skulle ta alldeles för lång tid för dom från hallsta att komma och hämta oss.
Jonas mådde dåligt pga morfinet han fått..
Pappa och Lena försökte ringa och väcka David som var hos Lena.
Men kom överens om att vi skulle åka dit och titta om Lenas extranyckel låg ute.
Som tur var så tog jag numret på taxiföretaget som skjutsade oss till centralstationen så vi ringde till dom igen och beställde en taxi till Lena.
När vi klev ur taxin så mådde älskling verkligen inte bra, vi gick till ingången till Lena och kikade efter extranyckeln som vi som tur var hittade så vi klev in..
Älsklingen gick till toan och spydde medan jag gick upp till David och väckte honom så han inte skulle skita på sig när han vaknade idag och såg att vi var där.
Davids reaktion när han vaknade var: vad fan gör du här? hur kom du in?
Fy fan vad jag skrattade när jag stängde hans sovrumsdörr.
Sen ringde jag pappa och sa att vi var inne hos Lena och skulle gå och lägga oss, vilket vi gjorde sen, vi somnade på stört.
Sen vaknade jag till då pappa ringde och sa att han skulle skjutsa hem Lena så vi skulle få åka med honom hem.
Sen somnade jag om tills David kom in och sa att pappa och Lena skulle vara där om en timme m.m.
Sen ringde pappa igen och frågade om vi ville ha mat för dom var där om en kvart.
Så jag och älskling klev upp och klädde på oss, sen kom pappa och Lena så vi satte oss och käkade och pratade sen åkte vi hem.
När älskling och jag kom innanför dörren här hemma så sa vi båda två: borta bra men hemma bäst!!
Tror jag aldrig varit så glad att vara hemma ;)
Sen hoppade vi in i duschen och nu ligger vi på soffan och tittar på blåsningen på 3an.
Efter det blir det sängen ;)

Älsklingen fick sin mugg också, i alla hjärtans dag present, han blev jätteglad =D

Fredag den 12e

Jahaja, idag har jag och pappa kört bilen till Christer så han kan fixa den så den går att starta igen..
Pappa fick igång den efter mycket om och men så han körde den till Christer medan jag körde hans bil sen skjutsade pappa mig hem till honom för jag skulle städa där..
Tog typ 1½ h att damma, dammsuga, moppa golv och göra rent luckorna.. hehe önskar det kunde ta lika kort tid att städa här hemma men har väl mer att damma här I guess.. Behöver ju även städa undan grejer som ligger lite över allt.
Kom hem och plockade undan tvätten efter gårdagens tvättstuga, älskling hjälpte till, Ozzy försökte han också men sen kom han i underfund med att han var mest i vägen så han gick och la sig i matrummet istället. sen diskade jag och gjorde rent vardagsrumsbordet, vilket var på tiden ;)
Sen blev jag sittande här och försöker samla kraft till att damma.
Vi tänkte även att ta en långpromenad med Ozzy men vi får se hur det går med den saken =P

Jaja, nu kommer jag inte på nå mer att skriva..

Torsdag idag då

Möte imorse kl 10 ;), vaknade kvart i men som tur var så skulle pappa med följa med så han hämtade upp mig för min cp-bil vill verkligen inte fungera om man inte kör den varje dag.
Sen kom jag hem igen och diskade och städade toaletten sen blev klockan runt 12 så Jonas syster kom och hämtade oss sen åkte vi till Sporthallen för att gå en sväng med Max, Melise, Ozzy och Vilja. Trevligt var det.
Sen åkte vi till Ica för att handla lite mat och dricka sen åkte vi hem och Ozzy följde med oss hem för att få lite ordentligt med motion och uppmärksamhet.
Har borstat igenom honom på hans högra sida, fick ihop till en handboll av hans päls så nu är jag täckt i päls men men :P
Tur att jag inte dammsugit än för Ozzy lossar riktigt mycket hår. Får bli imorgon när han åkt hem igen =)
Ikväll har jag tvättstugan så min kväll blir väl att springa upp och ner i den..
Älskling sitter och spelar och väntar på att hans kaffe ska bli klart.
Fick förresten hem min nya kaffebryggaren för 2 veckor sen och den funkar mycket bättre än den gamla, nu tar det bara en kvart istället för en och en halv timme för att koka 6 koppar.. hehe

Ozzy la sig nyss bredvid älskling, han ville också vara med och ligga på golvet och spela dataspel men det fick han inte för älskling tröttnade på att hämta tangentbord och hårddisken vid dörren hela tiden.. hehe bra kul såg det ut. Ozzymannen är ju så liten och smidig =D eller inte.. Så älskling försökte lägga Ozzy på filten vi lagt ut åt honom men då tyckte han att tvn stod fel så den flyttade han också på.. hehe 65kg hund är ganska mycket! hehe

Nästa helg kan bli en av dom bästa i mitt liv =D enstaka vet vad som händer då ;) hemlis tills dess =P skittråkigt jag vet, att jag skriver så men ni kommer säkerligen förstå varför jag vill hålla det hemligt för allting är inte klart än..

Älskar min Jonas <3

/Cissi

Jaha, måndag igen då...

Igår gjorde jag inte så mycket, jag och Kerstin åkte och lämnade tillbaka Nogge, eftersom han flippat ur totalt men i lördags tog det priset..
Det hela började med att när jag tog in honom från hundgården, efter att vi kommit hem från gustavsvik med Jonas systerbarn så hade vi Nikki med oss.
Jag satte honom i hundburen så han skulle få äta i lugn och ro och eftersom han blir helt cp när det är fler än bara jag som var där ute.
När jag skulle sätta in maten till honom så följde Nikki efter till dörrhållet och han flippade på henne, så jag sa åt honom att vara tyst och slog till lite på burgallret.
Sen efter ca en timme skulle Jonas vara snäll och släppa ut honom för sista kvällskissen, han var stel som en pinne i buren men när Jonas släppte ut honom var han hur glad som helst ända tills Jonas sa till honom att gå ner från trappan upp till övervåningen där inga djur får vara, då flippade han så Jonas skulle brotta ner honom och fick då ett hugg i handen och efter fortsatt kamp så fick han ännu ett hugg i samma hand och i knäet.
Igge fick hjälpa till att hålla nere Nogge eftersom jag höll undan Nikki och Gördis i den andra hallen.
Sen fick jag stoppa in dom andra hundarna i badrummet för att dom inte skulle komma till skada sen dra fram hundburen för att dom skulle lyckas få in honom där eftersom han aldrig lugnar ner sig när det är killar som håller ner honom.
Så Jonas tog framdelen medan Igge tog bakdelen sen lindade jag kopplet runt nosen på Nogge så han inte skulle lyckas hugga någon igen, sen slängde dom in honom och jag stängde luckan och drog in den i vardagsrummet igen och släppte ut dom andra hundarna från badrummet där Gördis kissat, fast det upptäckte Kerstin när dom kom hem från sin utomlandsresa.
Så fort någon närmade sig buren så började Nogge cpa igen, skällde och morrade.
Han gav inte ens upp på morgonen efter när Johnny och Kerstin vaknat och gått ner men till slut så fick jag ta ut honom och sätta honom i hundgården där han fick äta och uträtta sina behov.
Sen skjutsade vi honom till Mia eftersom jag inte kan eller orkar ha en hund som håller på, på det där viset.
Måste kunna ha en hund lös fast man är fler än en hemma och man måste kunna lita på sin hund att han inte biter någon så fort man säger till den bestämt.
Jag tycker inte att det är snällt mot en hund att behöva sitta i bur både inom- och utomhus för att man inte kan lita på den.

Sen efter jag och Kerstin lämnat tillbaka Nogge så åkte vi och handlade mat sen åkte vi tillbaka till dingtuna och åt mat och jag och Jonas satt och kollade på Brother's War tills vi bestämde oss att åka hem efter en veckas husvakt ute i dingtuna.
När vi kom hem gjorde vi inte så mycket, låg och kollade på Bronson och Alien (1an) sen gick vi och la oss vid typ elva, Jonas vaknade halv 7 imorse och jag vaknade typ halv 12 tror jag att klockan var..
Sen dess har vi bara kollat på film och suttit framför datorn, nu sitter jag fortfarande här men kikar samtidigt på CSI New York och Jonas ligger och halvsover här bredvid mig på soffan.

Imorgon ska jag försöka städa och plocka lite här hemma, har alla påsar och väskor från dingtuna att plocka undan och sen behöver jag städa här hemma, har ju trots allt inte städat på mer än en vecka så det är skitigt överallt, men vi får se hur det går med den saken ;)

Jaja, får se när jag orkar skriva nästa gång =P
/Cissi


5 februari =D

Var visserligen ett tag sen jag skrev men men..
Har varit/är djurvakt/husvakt ute i Dingtuna så har inte haft ork och tid att skrivit.
En kort sammanfattning om vad som försigår just nu:
Varit till Arbetsförmedlingen och haft möte med min handläggare där i en timme, sen har jag typ bara varit här ute tills igår kväll/natt när jag hade tråkigt och Jonas var trött så jag åkte in till Bäckby och mötte upp Jonas där, som var ute och plogade snöööö.. Så jag åkte med honom i typ 5 timmar, jag förstår varför dom som plogar INTE vill ha mer snööö, fan vad trött jag var på att se snön inatt.. Men det var trevligt att umgås med älskling!
Det var dock inte så skönt att sitta på golvet i älsklings maskin, har något öm rumpa idag måste jag säga ;) vill helst inte sitta i över huvudtaget.. haha jaja, det går välla över!
Vid 12 idag så vaknade jag av att jag hörde en telefon vibrera, när jag tog upp min så hade jag 3 missade samtal, varav 2 st från Bonis mammas nummer, så jag förstod att det var Boni, nu är han i Sverige igen. Det 3e var från Lena som ville fråga om jag ville ha kaktusskott ;) hon ligger hemma i Valbo med både lunginflammation och urinvägsinfektion, tycker så oerhört synd om henne, inget av dom är direkt skönt att ha..

Nee, nu ska jag väl sätta lite fart, dagens göromål är:
Släppa ut hundarna + ge dom mat.
Åka till djurmagazinet och köpa mer mat till Nouglas
Städa hemma hos pappa
och städa och tvätta här i dingtuna.

Får välla se vad kvällen bju'er på ;)
/Cissi

RSS 2.0